Koristne povezave - vstopna stran - Kamnik
Kamnik
nazaj na povezave

Vremenska napoved in povezave

Vremenska napoved Vreme-si (napovedi) Vreme po Sloveniji Satelitska slika - Slo Vreme - avstrijska TV
Napoved za gorski svet Vremenska opozorila Avtomatske postaje Radar: bliskanje Sat24 com napoved
Slovensko Primorje Radar: padavine - Slo 5 do 10 dnevna ARSO Vreme v Tunjicah Vreme na Hrvaškem
Meteo. si ARSO ARSO Aladin 7-dnevna LJ (hr) Vreme po Evropi Si-vreme

Vremenska napoved

Sobota, 23.1.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči bodo padavine ponehale, delno se bo razjasnilo. Jutri bodo padavine na jugu in v osrednji Sloveniji, pihala bo šibka burja.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bodo padavine ponehale, delno se bo razjasnilo. Veter bo ponehal. Proti jutru bo od jugozahoda oblačnost naraščala, na jugu bo pričelo rahlo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 4, na severu malo pod 0, ob morju 8 °C.

V nedeljo bo oblačno. Dopoldne se bodo na jugu spet pojavile padavine, meja sneženja bo na okoli 600 m nadmorske višine. Popoldne se bodo padavine pojavile v osrednji Sloveniji, ne severu bo padavin malo. Popoldne bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem večinoma šibka burja. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 10 °C.

OPOZORILO

Predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.

OBETI

V noči na ponedeljek se bo prehodno zjasnilo, v ponedeljek zjutraj pa od zahoda spet pooblačilo. V južni ter ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo čez dan občasno snežilo. V torek in sredo bo sončno z mrzlim jutrom.

VREMENSKA SLIKA

Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Po prehodu hladne fronte v višinah nad naše kraje doteka nekoliko hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bodo padavine prehodno ponehale.

V nedeljo bo oblačno. Predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bodo padavine, po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Severno in zahodno od nas bo povečini suho. Ob severnem Jadranu bo zapihala zmerna burja. Hladneje bo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Vremenska napoved

Sobota, 23.1.2021 ob 11h

OBETI – OD 5 DO 10 DNI

Od 27. januarja do 1. februarja

V sredo bo iznad jugozahodne Evrope segalo nad srednjo Evropo, severozahodni Balkan in severno Sredozemlje območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v četrtek znova oslabelo. V četrtek nas bo prešla topla fronta, dotekal bo toplejši zrak. V petek bomo prišli pod vplivom toplega in vlažnega jugozahodnika, vremenske fronte bodo občasno vplivale na vreme pri nas.

V sredo bo precej jasno z mrzlimi jutri, čez dan bo pod 5 stopinj. Tudi v četrtek bo zjutraj mrzlo. Pooblačilo se bo. V petek in soboto bo pretežno oblačno in postopno topleje, možne bodo manjše padavine. V nedeljo in ponedeljek bodo padavine verjetnejše. Po nižinah bo deževalo.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Satelitski posnetki oblačnosti

Na posnetkih je vzhodno ameriški čas (zimski EST oz. poletni čas EDT). Srednjeevropski je +6 ur

Radar padavin (animacija zadnjih 90 minut)

Prognostična vremenska karta DHMZ (Hrvaška)
Kako nastavim domačo (vstopno spletno) stran? Zelo preprosto po napotkih, ki jih dobite (kliknite) TUKAJ
Kamniške koristne povezave © 1999 - ; ureja Jana Novak