Koristne povezave - vstopna stran - Kamnik
Kamnik
nazaj na povezave

Vremenska napoved in povezave

Vremenska napoved Vreme-si (napovedi) Vreme po Sloveniji Satelitska slika - Slo Vreme - avstrijska TV
Napoved za gorski svet Vremenska opozorila Avtomatske postaje Radar: bliskanje Sat24 com napoved
Slovensko Primorje Radar: padavine - Slo 5 do 10 dnevna ARSO Vreme v Tunjicah Vreme na Hrvaškem
Meteo. si ARSO ARSO Aladin 7-dnevna LJ (hr) Vreme po Evropi Si-vreme

Vremenska napoved

Nedelja, 20.1.2019 ob 17h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Ponoči po nekaterih nižinah nizka oblačnost. Jutri na severu dokaj sončno, na jugu občasno lahko več oblačnosti. Po nekaterih nižinah nizka oblačnost.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Ponoči bo po nekaterih nižinah nastala megla ali nizka oblačnost, na jugu pa bo občasno tudi nekaj zmerne oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -2, na Primorskem okoli 0 °C.

Jutri bo na severu deloma sončno, predvsem v južni polovici Slovenije pa bo občasno zmerno oblačno.

Po nekaterih nižinah se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki bo bolj vztrajna na jugovzhodu. Na Primorskem bo zapihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 7 °C.

OBETI

V torek bo deloma sončno, predvsem na jugu občasno zmerno oblačno. Po nekaterih nižinah se bo del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo pihala burja. V sredo kaže na oblačno in mrzlo vreme, občasno bo snežilo. Na Primorskem bo še pihala burja, ponekod drugod pa severni veter.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo in zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam v spodnjih plasteh ozračja razmeroma hladen in vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo v krajih južno od nas pretežno oblačno. Drugod bo delno jasno, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost.

Jutri bo predvsem v krajih zahodno od nas deloma jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V Kvarnerju bo pihala zmerna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Vremenska napoved

Nedelja, 20.1.2019 ob 12h

OBETI – OD 5 DO 10 DNI

Od 24. do 29. januarja 2019

Od četrtke do petka bodo naši kraji pod vplivom višinskih prodorov hladnega zraka zaradi katerih bodo na območju Alp in Sredozemlja občasno nastajali cikloni. Ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas vplivalo predvsem v sredo bo od četrtka do sobote vztrajalo na območju osrednjega Sredozemlja in Balkana. Naši kraji bodo večinoma na robu vremenskega dogajanja. V soboto se bo nad Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, v dneh, ki sledijo pa kaže na nov hladen prodor od severa in nastanek novega ciklona v naši bližini.

V četrtek in petek bo prevladovalo oblačno vreme. Predvsem na vzhodu pa bo lahko občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala burja, drugod severni veter. V soboto in nedeljo kaže na suho vreme in več možnosti za sonce, veter pa naj bi vztrajal do sobote. V dneh, ki sledijo se verjetnost padavin spet poveča.

Temperature bodo ves čas ostale letnemu času primerne, čez dan se bodo gibale med 0 in 5 °C.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Satelitski posnetki oblačnosti

Na posnetkih je vzhodno ameriški čas (zimski EST oz. poletni čas EDT). Srednjeevropski je +6 ur

Radar padavin (animacija zadnjih 90 minut)

Prognostična vremenska karta DHMZ (Hrvaška)
Kako nastavim domačo (vstopno spletno) stran? Zelo preprosto po napotkih, ki jih dobite (kliknite) TUKAJ
Kamniške koristne povezave © 1999 - ; ureja Branko Novak